Belépés a távoktatási rendszerbe
Belépés a hallgatói központba

Online Kurzusok

A keresztény növekedés elősegítése

Felveszem a kurzust!

Gondolkoztál már azon, hogy miért vannak a gyülekezetben különbözô tanítás-sorozatok, vagy hogyan kapcsolódik a tanítás a gyülekezet célkitűzéseinek az eléréséhez? A keresztények képzése nagyon fontos helyet foglal el a gyülekezet szolgálatában. A tanító szolgálatok segítenek a keresztény hitben való növekedésben és az éretté válásban. Nagy szerepe van abban is, hogy felkészítsen minket az evangélizáció szolgálatára. A könyv tanulmányozása segítségedre lesz abban, hogy növekedj lelki érettségedben, és tudatosuljon benned, hogy neked is szükséged van keresztény tanításra. Segít felkészülnöd olyan szolgálati lehetôségekre, amikor te magad is részt vehetsz a keresztény hit tanításában.

A keresztények a Bibliát tartják a legfôbb mércének a keresztény hit és gyakorlat minden egyes területén. Arra törekszenek, hogy a szolgálatokat bibliai alapelvekre építsék. E könyv segítségével jobban meg fogod érteni a keresztény nevelés szolgálatát, mivel az ezzel kapcsolatos tanulmányunkat közvetlenül a Bibliára építjük, és megvizsgálunk néhány — a tanítással és a tanulással kapcsolatos — gyakorlati kérdést.

Lehet, hogy ott, ahol te élsz, a tanítási módszerek nem ugyanazok, mint amelyeket én ismertetek. A Biblia azonban széleskörű alapelvet mutat be számunkra, amellyel irányíthatjuk szolgálatunkat. Ennek eredményeként lehetôségünk van arra, hogy a körülményeknek megfelelôen különbözô módon alkalmazzuk ezeket az alapelveket. Ha megvizsgáljuk a lelki élet lényegét és a keresztény növekedés alapelveit, akkor ki tudunk alakítani néhány bibliai irányelvet a lelki élet fejlôdésére, növekedésére nézve. Ezenkívül meg fogunk nézni bibliai alapelvet arra vonatkozóan, hogyan segíthetjük elô más keresztények növekedését, és hogyan kell helyesen alkalmazni ezeket az alapelveket, ha ki akarjuk elégíteni az emberek lelki szükségleteit.

A tananyag leírása

A keresztény növekedés elôsegítése — A keresztények képzése c. bibliatanulmány a tanító szolgálat bibliai alapjáról és a gyülekezeti tanítás gyakorlati  alkalmazásáról szól. Hangsúlyt helyez a különbözô korosztályú tanulók szükségleteire és a keresztény képzés sokoldalú lehetôségére, mint pl. a helyi gyülekezetben, kisebb csoportokban és keresztény otthonokban rendezett alkalmakra.

A tananyag célkitűzései

Mire befejezed ennek a könyvnek a tanulmányozását, törekedj elérni azt, hogy képes légy

  • megérteni a keresztény képzés bibliai ésszerűségét;
  • elmagyarázni, miként kapcsolódik a keresztény képzés  a tanítás—tanulás elméletéhez és folyamatához;
  • felismerni és kihasználni azokat a lehetôségeket, amikor részt vehetsz mások lelki nevelésében;
  • összekapcsolni a képzést a természetes és a lelki élet növekedési, fejlôdési folyamatával;
  • felismerni a keresztény képzés fontosságát és annak hatását a tanító és a tanuló kapcsolatára;
  • megvitatni a keresztény képzés szerepét a családi kapcsolatok vonatkozásában.

A tankönyv

A tanuláshoz csak erre a könyvre — Dwayne E. Turner: A keresztény növekedés elôsegítése című tankönyvre — lesz szükséged. Ezt használod tankönyvként és tanulási útmutatóként is. Ezenkívül szükséged lesz egy vagy több modern fordítású Bibliára és egy jegyzetfüzetre is.

A tanuláshoz szükséges idő

Az egyes leckék elsajátításához szükséges idő nagymértékben függ attól, hogy milyen alapismereteid vannak az adott témában, és attól is, hogy milyen képességekkel rendelkezel a tanulás terén. Az sem mellékes, milyen mértékben követed a lecke előírásait és kidolgozását, ami viszont szükséges az önálló tanuláshoz. Dolgozd ki úgy az órarendedet, hogy elérhesd azokat a célokat, amelyeket a könyv szerzője megadott, és természetesen azokat is, amelyeket saját magadnak tűztél ki.

Felveszem a kurzust!