Belépés a távoktatási rendszerbe
Belépés a hallgatói központba

Online Kurzusok

Add tovább az örömhírt! - az evangelizálás alapjai

Felveszem a kurzust!

Mivel a megváltásod „túl jó ahhoz, hogy megtartsd magadnak“, bizonyára sokszor tettél már bizonyságot az embereknek. Ezt kell tenned továbbra is, de szükséges, hogy képes légy a megváltás üzenetét tisztán és egyszerűen átadni nekik.
 
Fontos hogy kívülről tudd, és azonnal eszedbe jussanak azok az igék, amelyek lehetővé teszik azt, hogy megválaszold a hozzád intézett kérdéseket, és segíts azoknak, akiknek valamiféle nehézségeik vannak azzal, hogy elfogadják Jézus Krisztust mint Urat. Segíteni fognak a leckék, hogy mindazt, amit tudsz, úgy tudd szavakba önteni, hogy az mások számára is könnyen érthető legyen.

Ez a tanfolyam nem egyszerűen egy kurzus, hanem egy olyan tananyag, amelyet újra felhasználhatsz akkor, amikor bátorítod azokat, akiket már megnyertél, hogy ők is megnyerjenek Krisztusnak másokat a folyamatos evangélizációban.

A tananyag leírása

Az Add tovább az Örömhírt! c. kurzus gyakorlati útmutató kíván lenni ahhoz a szolgálathoz, amelyet az emberek  örök életre vezetésének is nevezhetünk. Elsősorban helyi gyülekezeti munkásoknak készült, azzal a céllal, hogy megtanuljuk az Örömhír hirdetésével kapcsolatos munkát, azt, hogy hogyan vezessük el az embereket odáig, hogy minden bizalmukat Jézus Krisztusba mint személyes Megváltójukba és Urukba vessék. A könyv célja továbbá, hogy segítsen a diákoknak megtanulni azt, hogyan tanítsanak a személyes megváltásról. Különös hangsúlyt fektetve a Szentlélek dinamikus munkájára és Isten Igéjére a megtérésben.

A tananyag célkitűzései

Mire befejezed ennek a tankönyvnek a tanulmányozását, megszerzed a készséget, hogy képes légy

  • megérteni hogy a megtérés normális következménye az evangelizálás; 
  • kiválasztani az evangelizálásnak azt a fajtáját, amelyben neked feladatod van;
  • eszközként használni a Bibliát; 
  • nagy teret engedni a Szentlélek munkájának az evangelizációban.

A tankönyv

Ez a tanfolyam, Robert és Evelyn Bolton: Add tovább az Örömhírt! c. könyve alapján készült.  Ezenkívül egy vagy több modern fordítású Bibliára lesz még szükséged. (Előfordulnak utalások a Károli-fordításból is.)

A tanuláshoz szükséges idő

Az egyes leckék elsajátításához szükséges idő nagy mértékben függ attól, hogy milyen alapismereteid vannak az adott témában, és attól is, hogy milyen képességekkel rendelkezel a tanulás terén. Az sem mellékes, hogy milyen mértékben követed a lecke előírásait és feldolgozását, ami viszont szükséges az önálló tanuláshoz. Dolgozd ki úgy az órarendedet, hogy elérhesd azokat a célkitűzéseket, amelyeket a könyv szerzője megadott, és természetesen azokat is, amelyeket saját magad állítottál fel!

Felveszem a kurzust!