Belépés a távoktatási rendszerbe
Belépés a hallgatói központba

Online Kurzusok

Emberek, feladatok és célok

Felveszem a kurzust!

Az ismeretek nagy része kétféle módon jut el hozzánk: példákból és alapelvekből. Ebben a tananyagban a vezetésről mindkét módon fogsz tanulni. Meg fogod vizsgálni Isten kiválasztott vezetői által bemutatott példákat. Azután analizáljuk azokat az alapelveket, amelyek az ő vezetésüket hatékonnyá tették. Lehetőséged lesz arra, hogy tanulmányozd a Bibliát, a vezetés szempontjából, megismerheted a vezetéssel kapcsolatos legmodernebb teóriákat, és látni fogod,  miként alkalmazhatók ezek a teóriák a keresztény hitünkkel és gyakorlatunkkal összhangban.

A tananyag központi igazsága az, hogy a vezetés Isten módszere és eszköze, hogy kidolgozza és megvaló-sítsa terveit itt a földön. A tananyag három része a vezetés három fő tényezőjét hangsúlyozza: az embereket (a vezetőket  és a vezetetteket), a feladatokat, (amelyeket meg kell valósítani) és az elérendő célokat. Ha jók a vezetők, a három tényező egyensúlyban van. Ez a tananyag segítségül szolgál ahhoz, hogy fejlődj a három legfontosabb vezetői tulajdonságban: EMPÁTIA, ami az emberekkel való munkádban; SZAKKÉPZETTSÉG, ami a feladatok megoldásának hatékonyságában; és a misszióra való ELHÍVÁS ami a célkitűzések megvalósításában segít.

A tananyag leírása

Az Emberek, feladatok és célok: – Tanulmány a keresztény vezetésről című könyv a bibliai vezetés alapjairól szól. Bemutatja a tanulónak a vezetés elméletét és gyakorlatát, rávezet a bibliai és elméleti alapelvek alkalmazására. Ez az anyag kezdő szolgálattevőknek, pásztoroknak készült, és azoknak, akik a keresztény vezetés témakörében másokat is tanítani akarnak. A fő hangsúly az ajándékok fejlesztésén, a teljesítőképességen, valamint a vezetők és követők közötti kapcsolaton van.

A tananyag célkitűzései

Célunk az, hogy mire befejezed e könyv tanulmányozását, képes légy

  • megmagyarázni a vezetés bibliai alapelvét, példákkal is alátámasztva;
  • megmagyarázni a keresztény vezetés e könyv szerinti modelljét;
  • felismerni és értékelni magadban és másokban is a vezetési ajándékokat és a teljesítőképességet;
  • bemutatni konkrét vezetői képességeket és magatartást és segíteni abban, hogy ez másokban is kialakulhasson;
  • elfogadni és értékelni saját szerepedet és felelősségedet más vezetőkkel és vezetettekkel kapcsolatban a keresztény célok megvalósításának folyamatában.

A tanuláshoz szükséges idő

Az egyes leckék elsajátításához szükséges idő nagymértékben függ attól, hogy milyen alapismereteid vannak az adott témában, és attól is, hogy milyen képességekkel rendelkezel a tanulás terén. Az sem mellékes, milyen mértékben követed a lecke előírásait és kidolgozását, ami viszont szükséges az önálló tanuláshoz. Dolgozd ki úgy az órarendedet, hogy elérhesd azokat a célokat, amelyeket a könyv szerzője megadott, és természetesen azokat is, amelyeket saját magadnak tűztél ki.

Felveszem a kurzust!