Belépés a távoktatási rendszerbe
Belépés a hallgatói központba

Online Kurzusok

Sátrak, templomok, paloták

Felveszem a kurzust!

Ebben a kurzusban a világ legfontosabb könyvének, a Bibliának az első részét, az Ószövetséget fogjuk tanulmányozni. Az Ószövetség az ég és a föld teremtőjéről szól. Beszámol annak  a népnek a történetéről, amelyet Isten kiválasztott, hogy megáldja általa  a világot. Ez az Isten népe.

Az első résznek van egy bevezető leckéje, amely az Ószövetségről beszél általában, arról, hogy mi az üzenete a mai ember számára. Meg­tudhatsz néhány érdekességet arról, hogyan őrizték meg, és hogyan maradt ránk. A  továbbiakban beszámol arról, hogyan teremtette Isten az  emberiséget, és hogyan ismertette meg magát vele. Láthatod majd, hogy  elhívott embereket, és általuk megszabadította a népet a  nyomorúságos rabságból. Megismered, hogyan tanította őket arra, hogy Őt dicsőítsék.

A második részben közelebbről megvizsgáljuk Palesztinát, a földet, amelyet Isten megígért népének. Táblázatok és térképek segítségével megérted a fő jellemzőit. Végigkövetjük Isten népét, ahogy bevonulnak erre a földre, letelepednek, és elfoglalják helyüket a föld országai között. Láthatod a dicsőséget és jólétet, amelyben éltek, amikor engedelmesek voltak az Úrnak.

A harmadik részben bemutatjuk, hogy milyen ítélet teljesedett be a népen, amikor elfordult Istentől. De észre fogod venni, hogy Isten nem hagyta el népét, hanem továbbra is szólt hozzá, oltalmazta, vezette. És végül megismerheted visszatérésük körülményeit, majd a templom és Jeruzsálem újjáépítését. Ebben részben felismerheted, milyen fontos az Isten iránti engedelmesség.

Ez a kurzus nem csak az Ó-, hanem az Újszövetség megértésében is segít, mert az Újszövetség az Ószövetség beteljesedése. Isten népe életének tanulmányozása saját kapcsolatodat is megerősíti Istennel. Növekedjél hitben és ismeretben!

A tananyag leírása

A Sátrak, templomok, paloták c. tankönyv az Ószövetség bemutatása. Hangsúlyt fektet Isten népének történetére, Isten hatalmas cselekedeteire, és az ezekre vonatkozó próféciára. Foglalkozik a nép küzdelmeinek szellemi jelentésével. Megvizsgálja sikereiket és kudarcai­kat. A hallgató sok ószövetségi igazságot tanulhat, mely segíti őt a Biblia jobb megértésében, Istennel való járásában és megerősíti szolgálatában.

A tananyag célkitűzései

A tananyag célkitűzései

Mire befejezed ezt a tananyagot, megszerzed a készséget arra, hogy

  •     meg tudd válaszolni, mi az Ószövetség üzenete ma a hívők számára;
  •     ismerd Isten népe történetének főbb eseményeit, és Palesztina földjét;
  •     világosan lásd az ószövetségi írások értékét;
  •     képes légy alkalmazni életedre, és másokkal is megismertetni az ószövetségi igazságokat.

A tankönyv

A tanuláshoz csak erre a könyvre — Rick C. Howard: Sátrak, templomok, paloták című tankönyvre — lehet szükséged. Ezt használod tankönyvként és tanulási útmutatóként is. Ezenkívül szükséged lesz egy vagy több modern fordítású Bibliára és egy jegyzetfüzetre is.

A tanuláshoz szükséges idő

Az egyes leckék elsajátításához szükséges idő nagymértékben függ attól, hogy milyen alapismereteid vannak az adott témában, és attól is, hogy milyen képességekkel rendelkezel a tanulás terén. Az sem mellékes, milyen mértékben követed a lecke előírásait és kidolgozását, ami viszont szükséges az önálló tanuláshoz. Dolgozd ki úgy az órarendedet, hogy elérhesd azokat a célokat, amelyeket a könyv szerzője megadott, és természetesen azokat is, amelyeket saját magadnak tűztél ki.

Felveszem a kurzust!