Belépés a távoktatási rendszerbe
Belépés a hallgatói központba

Jelentkezés

A távoktatás folyamata

1. Bevezetés

2. Regisztráció, jelentkezés

3. Belépés, kezelőfelület

3.1 Bejelentkezés

3.2 Főoldal

3.3 A Tanfolyam oldal

4. A tanfolyam

4.1 A tanfolyam szerkezete

4.2 Tananyag

4.3 A lecke faladatai

4.4 Önellenőrző teszt

4.5 Konzultáció

4.6 Segédfunkciók

5. Befejezés, vizsga (záróteszt)

1. Bevezetés

Az Online Bibliaiskolába bárki jelenkezhet.  Érdemes egyszerre egy tanfolyamot végezni, ám a Tanuló kapacitásától függően többet is felvehet. Egyszerre maximum három tanfolyamra való regisztrálás ajánlott. 

Az elvégezhető tanfolyamok listája folyamatosan bővül.

2. Regisztráció, jelentkezés

A jelentkezés az Online Bibliaiskolába és a kívánt tanfolyam felvétele a www.online-bibliaiskola.hu honlapon történik a Jelentkezés menüpont alatt. Itt a felkínált elektronikus űrlapon kell megadni a szükséges regisztrációs adatokat, mely alapján munkatársaink hozzáférést biztosítanak a távoktatási rendszerhez és a választott tanfolyamhoz. Sikeres regisztráció után munkatársaink emailben elküldik a szükséges felhasználói adatokat (felhasználónév, jelszó, egyéb tudnivalók). A regisztrációs kód küldése nem automatikusan történik, így annak hosszabb, de legfeljebb 3 munkanapos átfutási ideje van. Regisztráció után a felhasználó elnevezése Tanuló. A megküldött felhasználónévvel és jelszóval lehet belépni az Online Bibliaiskola távoktatási rendszerébe és el lehet kezdeni a kiválasztott kurzus tanulmányozását.

3. Belépés, kezelőfelület

Az Online Bibliaiskola a Moodle oktatási keretrendszerre épül, mely egyszerű, áttekinthető formában nyújt egyre bővülő lehetőségeket az interneten keresztüli tanulásra.

3.1 Bejelentkezés

A Tanulót az Online Bibliaiskola Moodle rendszerének bejelentkező képernyője fogadja. Az emailben korábban megkapott felhasználónévvel és jelszóval azonnal be lehet jelentkezni a rendszerbe. Már itt be lehet állítani az oldal nyelvét (alapbeállításként magyar), illetve elfelejtett jelszó esetén is itt lehet segítséget kérni.

3.2 Főoldal

A Főoldal (és később a többi oldal is) 3 részre van tagolva: a középső oszlop, mely a tartalmat mutatja, illetve két oldalt blokkokban elhelyezve a támogató funkciók: Menük, statiszikák, naptár, stb.

A Főoldalon a Tanuló "Kurzusaim" címszó alatt látja a korábban, regisztrációnál felvett tanfolyamokat. Található itt egy rövid leírás a tanfolyamról illetve látható a tanfolyamhoz tartozó mentor neve is. A tanfolyam címére kattintva lehet továbbhaladni magához a tanfolyamhoz.

A 'minden kurzus' gombot megnyomva a tanfolyamok rendszerezett listája jelenik meg. Ez alatt van Kurzuskategória címszóval a témakörök listája. Tanfolyamokat lehet keresni a 'Kurzus keresése' funkcióval is.

Végül a portál legfontosabb friss hírei jelennek meg, melyekben a fontos eseményekről, technikai változásokról lehet információt szerezni. Ezek a hírek fórumhoz kapcsolódnak, így kétirányú kommunikáció biztosított.

3.3 A Tanfolyam oldal

Ez az oldal is 3 fő részből áll: a bal oszlopban érhetők el a statisztikai funkciók, mely a tanfolyam elemei közti könnyű navigálást segítik: résztvevő személyek, tevékenységek, tanulmányi előrehaladást mutató statisztikák érhetők el.

A középső oszlopban található magának a tanfolyamnak anyaga: leckékre tagolva az elektronikus tankönyv illetve az egyes leckékhez tartozó tanulmányi tevékenységek: feladatsorok, önellenőrző tesztek, konzultációt lehetővé tevő csevegőablakok.

A jobb oszlopban friss hírek, naptár és a tanfolyamban történt legutóbbi események jelennek meg.

4. A tanfolyam

4.1 A tanfolyam szerkezete

Minden tanfolyam egységes szerkezetű leckékből épül fel. Minden lecke 4 elemből áll:

 • Tananyag
 • Feledatsor
 • Önellenőrző teszt
 • Konzultációs lehetőség
 • Záróteszt

4.2 Tananyag

A tananyag elnevezése tartalmazza a lecke sorszámát és a lecke címét. Erre kattintva a tnaanyag pdf formátumban érhető el. A böngésző beállításaitól függően egy moodle ablakban fog megjelenni az elektronikus tankönyv, vagy letöltve a Tanuló saját pdf olvasójában.

4.3 A lecke faladatai

Itt végezhetők el a tankönyvben már látott feladatok. Ezen feladatok egy részét a Tanuló automatikusan ellenőriztetheti magával a rendszerrel, de sok feladat igényli a mentor figyelmét is. Ezt a feladatsort éppen ezért végül a mentor fogja (újra)pontozni. Ebben a feladatsortípusban nincs időkorlát sem semmilyen egyéb megkötés.

A következő feladattípusokkal lehet találkozni:

 • Feleletválasztó teszt (egy vagy több helyes válaszlehetőséggel)
 • Párosító teszt (kérdéseket és válaszokat kell párba rendezni)
 • Kitöltő teszt (hiányos mondatokat kell kiegészíteni a megadott lehetőségekből válogatva)
 • Esszé teszt (egyéni, kifejtett válaszadási lehetőség)

Egy feladatsor elvégzése közben bármikor menthető leadás nélkül és később vissza lehet térni. Amikor a tanuló elkészült a válaszaival, a feladatsort le lehet adni, és ekkor a mentor át fogja tekinteni és értékelni fogja. Az eredmények listában jelennek majd meg, mely a bal oldalon az Adminisztráció blokk Pontjaim menüpontja alatt érhető el.

4.4 Önellenőrző teszt

Az önellenőrző teszt lehetőséget ad arra, hogy a Tanuló saját magát ellenőrizhesse mentor bevonása nélkül. Természetesen az eredméyneit a mentor látni fogja. Ez feladatsor típus időkorláttal rendelkezik, melyet egy visszaszámláló mutat. A feladatsor többször is elvégezhető, ám két próbálkozás között 1 napnak kell eltelnie. Cél, hogy a tanuló a lehető legmagasabb pontszámot érje el a próbálkozásai során.

A következő feladattípusokkal lehet találkozni:

 • Feleletválasztó teszt (egy vagy több helyes válaszlehetőséggel)
 • Párosító teszt (kérdéseket és válaszokat kell párba rendezni)
 • Kitöltő teszt (hiányos mondatokat kell kiegészíteni a megadott lehetőségekből válogatva)

4.5 Konzultáció

Előre egyeztetett időpontban lehetőség van arra, hogy a Tanuló és a Mentor csevegőfelületen is elérhesse egymást és konzultálhassanak. A csevegés előzményeit rögzítjük, így az elhangzottak visszakereshetők lesznek.

4.6 Segédfunkciók

A tanfolyam oldal bal sávján érhetők el a legfontosbb segédfunkciók:

 • Résztvevő személyek (a Mentor és a tanfolyamot felvevő Tanulók listája)
 • Csevegések listája (az egyes leckék konzultációinak csevegőszobái)
 • Tananyagok listája (közvetlen elérés az elektronikus tankönyvekhez)
 • Tesztek listája (a feladatsorok érhetők el)
 • Pontok (a teszteredmények részletes listája, mutatja a tanulmányi előrehaladást és eredményeket)
 • Kurzusaim (azoknak a tanfolyamoknak a listája, melyet  a Tanuló felvett és tagja annak)

5. Befejezés, vizsga

A tanfolyam sikeres elvégzése esetén a Tanuló bizonyítványt kap munkája elismeréseként.

Minden tanfolyam záróteszttel végződik. A záróteszt jelszóval védett. Amikor a Tanuló minden feladatot elvégzett és a Mentor is azt javasolja, a Tanuló hozzáférést kérhet a záróteszthez. Ezt követően a Mentor emailben megküldi a Tanuló számára a záróteszt megnyitásához szükséges jelszót.

A záróteszt időkorláttal rendelkezik és a Mentor értékeli. Sikeres záróteszt esetén a tanfolyam elvégzettnek minősül és a Tanuló megkapja oklevelét.

Új hallgatóinknak

Az Online Bibliaiskola minden újonnan belépő hallgatójának Új élet Krisztusban kurzust ingyenesen kínálja fel. Ennek választása azonban nem kötelező.


Tanulásodhoz sok sikert kívánunk! Ideje felvenni egy újabb tanfolyamot.